Doe de test!Voorbeeld: Marie-Louise Wilhelmina Bakker


Voorbeeld: Marie de Groot-Bakker
Numerologie voor bedrijven en werkgevers

Duurzaam Solliciteren biedt bedrijven een tool om op talenten van mensen te werven. Door de talenten en competenties van de werknemers te matchen met de gevraagde competenties van de functie, kunt u de juiste werknemer op de juiste plaats krijgen. Deze tool is ook erg geschikt voor persoonlijk ontwikkelingsplannen of coaching.

Hoe werkt het?

Numerologie deelt de kwaliteiten van mensen in 12 verschillende typen. Deze typen geven aan waar die persoon op dat aspect in kan excelleren. Dit zijn typen als onderzoek, leider, werker, flexibel en ondersteunen. Deze kwaliteiten worden op 14 verschillende aspecten getoond.

Door de benodigde competenties en vaardigheden van uw functie te omschrijven naar de typen kunt u iemand selecteren die met zijn of haar talenten past in de functie, ongeacht ervaring.

Het rapport (3 hoofdstukken, 14 aspecten)

Het rapport dat u ontvangt is ingedeeld in de volgende drie hoofdstukken met de bijbehorende 14 aspecten.

Hoofdstuk 1: Dit maakt u speciaal (wat zijn uw kwaliteiten)
Dit hoofdstuk behandelt de karaktereigenschappen en welke competenties mensen in de basis goed beheerst.
Er staat informatie in over:

 • wat iemand bijzonder maakt
 • belangrijkste neigingen van iemand
 • hoe iemand op anderen overkomt
 • zijn/haar levensinstelling
 • zijn/haar natuurlijke benadering en aanpak
 • zijn/haar onderbewuste benadering
 • zijn/haar werkwijze/aanpak
 • zijn/haar succesfactoren.

Door deze naast een vacaturetekst te leggen, kunt u zien of iemand bij de functie past.

Hoofdstuk 2: In deze werkomgeving bent u op uw best (wat heeft u nodig in uw werk)
Bedrijven draaien op hun werknemers. Mensen die het naar hun zin op hun werk hebben, presteren beter. Dit hoofdstuk laat zien wat werknemers nodig hebben van hun directe werkomgeving.
Er staat informatie in over:

 • iemands passie
 • zijn/haar doel
 • hoe iemand dit kan bereiken
 • in welke werkomgeving de werknemer het lekkerst in zijn vel zit
 • wat iemand nodig heeft om weer in balans te komen

Hoofdstuk 3: Ontwikkelpunten (welke kwaliteiten kun je nog beter ontwikkelen)
Iedereen heeft ze: ontwikkelpunten. Bij numerologie komen ontwikkelpunten vaak overeen met de kwaliteiten. Deze kwaliteiten kunnen dan nog beter ontwikkeld worden.

Dit rapport geeft ook de doelontwikkeling aan. De doelontwikkeling is het belangrijkste ontwikkelpunt van de medewerker, die als basis dient voor zijn of haar carrière. Is de doelontwikkeling geleerd, dan kan de medewerker gaan excelleren.

Voorbeeld 1

U heeft bijvoorbeeld een onderzoeksfunctie open staan. U zoekt iemand die ervaring heeft met onderzoek, maar die tevens goed is in samenwerken. U zoekt iemand die langere tijd op deze functie wilt blijven en die de ambitie heeft om zich op dit niveau te ontwikkelen. Het team is betrokken en zeer collegiaal, u zoekt iemand die vriendschappelijk met het team wilt omgaan. Het team is zeer gestructureerd.

Vertaald naar numerologie:
U zoekt iemand die als passie een 7 (onderzoek) heeft, die bij zijn ideale werkomgeving en hoe hij overkomt een 6 of 9 heeft (gericht op collega´s). Zijn belangrijkste neiging is een 2 (samenwerken) en zijn doelontwikkeling is een 4 (structuur). Zou zijn doelontwikkeling bijvoorbeeld een 5 zijn (flexibel), dan kan hij zich in een zeer gestructureerd team niet voldoende ontwikkelen om in zijn kracht te komen staan.

Voorbeeld 2

U heeft een financiële medewerker die niet goed functioneert, al heeft hij veel ervaring. U kunt geen van beide de reden aanwijzen van zijn slechte functioneren. U wilt graag een ontwikkelingsplan met hem opstellen.

Vertaald naar numerologie:
Dit numerologierapport kan u daarbij helpen. Uit dit rapport blijkt dat bijvoorbeeld dat uw medewerker heel goed is in wat hij doet (8, financiën/presteren) en dat hij van 4 (werken/structuur) houdt. Het blijkt echter dat zijn doelontwikkeling 22 (bouwer) is. Hij heeft binnen zijn functie echter nooit de kans gekregen om projecten op te zetten of iets dergelijks. Aangezien het zijn doelontwikkeling is, zal hij zelf ook niet die behoefte goed kunnen omschrijven, tot hij in die situatie wordt geplaatst.

Door hem projecten te laten opzetten en uitbouwen zal hij beter gaan functioneren.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden als bedrijf?
Stuur dan een mail naar nirai@duurzaamsolliciteren.nl

Website credits

Duurzaam Solliciteren is een initiatief van Niraï Bizz en Numerology Calculator
Niraï Buzz
Website ontwikkeling door EyeconMedia.